Video’s: van kunststof tot voetbalveld

Dat de opvulkorrels tussen de ’grassprieten’ van een kunstgrasveld vaak van rubberen autobanden gemaakt worden, is inmiddels wel bekend. Maar het productieproces voorafgaand aan het sporten op het groene ’gras’ is minder bekend. Hieronder staan video’s van het maken tot de speciale manier van leggen van de sportveldondergrond. Van kunststof tot voetbalveld, zullen we maar zeggen.

Door Leander Mascini - 29-11-2016, 6:00 (Update 29-11-2016, 6:00)

Bij het Klokhuis maakten ze een goed item over kunstgras. Duidelijk is dat het veld vooral heel veel mogelijkheden heeft. Zo is het extra kort te maken voor hockey, wat langer voor voetbal en American Football en een andere structuur om op te tennissen. Mooi zijn de beelden waarvan het gemaakt is. Verschillende korrels worden samengevoegd tot grassprieten.

Ook bij ’How it’s made’ van Discovery Channel is te zien hoe het gras gemaakt wordt. Machine na machine gaat aan de slag met de korrels om uiteindelijk tot een lap gras uit te komen.

Het aanleggen van een kunstgrasveld is een hele klus. Maar: er zijn bedrijven die het ’eventjes’ in 13 uur installeren.

Op deze video is te zien dat de lijnen er bijvoorbeeld later ingelegd worden. En dat de verfoeide korrels door een borstelmachine verspreid worden.

  Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder