Kies voor een veiligere browser

Gebruikt u Internet Explorer? Dan kunt u beter op zoek gaan naar een andere webbrowser. In Internet Explorer blijkt namelijk een lek te zitten waardoor het voor hackers mogelijk is om de controle over uw computer te verkrijgen.

Door Kelly van Hal - 29-4-2014, 16:30 (Update 29-4-2014, 16:39)

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid waarschuwde maandag al dat hele computersystemen door het lek geïnfecteerd kunnen worden. Ook de Nederlandse politie raadt het gebruik af. Veiligere alternatieven die u kunt installeren zijn: Firefox, Google Chrome en Opera.

Firefox
Online veiligheid en snelheid zijn de sterke punten van Mozilla Firefox. Firefox heeft daarnaast veel extra’s. Zo kunt u makkelijk zien of een website veilig is of niet. Als de browser vastloopt, is er een optie om de laatste sessie te herstellen. En nog een handige functie is het kunnen inzoomen van websites.

Firefox kunt u hier downloaden

Google Chrome

De meeste browsers zijn groot en maken de computer trager. Google Chrome heeft een kleiner formaat. De browser laadt websites snel en is eenvoudig te bedienen.

Google Chrome kunt u hier downloaden

Opera

Weinig hackers richten zich op een browser met een klein marktaandeel, daarom zijn er bij Opera nauwelijks veiligheidslekken bekend. De snelheid van de Opera-browser is daarentegen laag.

Opera kunt u hier downloadenMeer over dit onderwerp
  • Politie ontraadt gebruik Internet Explorer

    Ook de Nederlandse politie raadt het gebruik van Internet Explorer af. ,,Gebruik het...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder