Kritiek op vrijspraak voor prinses Cristina

ANP
Kritiek op vrijspraak voor prinses Cristina

MADRID - De Spaanse regering vindt dat het vrijdag uitgesproken vonnis in de zaak-Nóos, waarbij prinses Cristina en haar man Iñaki Urdangarin waren betrokken, bewijst dat 'iedereen voor de wet gelijk is en niemand boven de wet staat'. Dat zei regeringswoordvoerder Íñigo Méndez de Vigo na afloop van de ministerraad. Hij benadrukte dat de regering geen commentaar geeft op rechterlijke uitspraken 'maar ze uitvoert'.

Door ANP - 17-2-2017, 17:25 (Update 17-2-2017, 17:25)

Van de kant van de linkse oppositie werd de vrijspraak van prinses Cristina, zus van koning Felipe en dochter van koning-emeritus Juan Carlos, fel bekritiseerd. "We zetten vraagtekens bij deze uitspraak. Op basis van deze feiten zou in 99 procent van de gevallen ieder ander die niet tot het koningshuis behoort, zijn veroordeeld", aldus Podemos-vicevoorzitter Gloria Elizo. De partij Verenigd Links sprak van de 'Borbóns' die zowel onder de dictatuur als de democratie wegkomen met hun misdaden.

Kritiek was er ook van onderzoeksrechter José Castro die het hele vooronderzoek heeft gedaan. "Ik had dit vonnis niet verwacht. Het ziet er naar uit dat Cristina zich tijdens het proces met succes van de domme heeft gehouden. Haar opstelling als muurbloempje heeft haar geholpen."

Regeringspartij Partido Popular zag geen reden tot klagen over het vonnis. "De straffen zijn streng genoeg, en geven geen reden tot zorg. lees er het vonnis maar op na", aldus parlementair woordvoerder Rafael Hernando.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder