NPCF: minder regie, wel hogere kosten

ANP
NPCF: minder regie, wel hogere kosten

DEN HAAG - Patiëntenfederatie NPCF over Prinsjesdag: ,,NPCF constateert dat er na jaren van bezuinigingen nu extra geld komt voor de verpleeghuissector."

Door ANP - 15-9-2015, 17:55 (Update 15-9-2015, 21:37)

,,Uiteindelijk structureel 210 miljoen euro voor de zorg in de verpleeghuizen is mooi en nodig. Uit ervaringen van bewoners blijkt dat doorligwonden, incontinentie en verkeerde medicatie helaas nog te vaak voorkomen.

CNV Zorg en Welzijn: stap in goede richting

Suzanne Kruizinga, voorzitter van vakbond CNV Zorg en Welzijn: ,,De 210 miljoen euro extra voor verpleeghuizen is een stap in de goede richting. Maar we zijn er nog lang niet. Goede zorg is alleen mogelijk als er meer geïnvesteerd wordt in mensen die werken in zorg en welzijn. Zorg is mensenwerk.''

Lees verder...

Tevens bestaat het gevaar dat er als gevolg van de aandacht voor de verpleeghuizen een nieuwe vergeten groep ontstaat: ouderen en mensen met beperkingen die langer zelfstandig willen en moeten blijven wonen, maar naar wie weinig wordt omgekeken.

Van deze groep wordt verwacht dat zij zelf hun zorg en ondersteuning organiseren en daar ook zelf meer aan betalen. Tot op heden merken mensen niet dat ze echt meer regie hebben over hun zorg, terwijl de kosten wel stijgen als gevolg van opeenstapeling van eigen bijdragen. Uiteindelijk leidt dit er toe dat mensen zorg gaan mijden vanwege de hoge kosten.''Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder