'Tata behoudt onderzoeksafdeling in IJmuiden'

ANP
'Tata behoudt onderzoeksafdeling in IJmuiden'

AMSTERDAM - Tata Steel IJmuiden behoudt zijn afdeling voor onderzoek en ontwikkeling (R&D), ook als het tot een fusie komt tussen de Europese tak van het staalbedrijf en bijvoorbeeld het Duitse ThyssenKrupp. Dat zei Hans Fischer, topman van Tata Steel Europa, vrijdag in het Financieele Dagblad.

Door ANP - 23-9-2016, 7:33 (Update 23-9-2016, 15:30)

Volgens Fischer is de vrees ongegrond dat hoogwaardige technologie en werkgelegenheid in IJmuiden verloren gaan.

,,Onze R&D-activiteiten daar zijn van wereldklasse. Het zou natuurlijk ontzettend stom zijn, als je dit zou opheffen of op het spel zou zetten." Volgens hem kan het zelfs zo zijn dat de Nederlandse R&D-activiteiten sterker worden bij een fusie.

Het Indiase Tata voert momenteel diverse gesprekken met partijen over het samenvoegen van activiteiten met Europese branchegenoten. Eerder verkocht het concern al een aantal van zijn Britse activiteiten.

Toekomst

De gesprekken tussen Tata en ThyssenKrupp zorgen voor onrust onder personeel. Vakbonden CNV en FNV willen op de hoogte gehouden worden van de fusiegesprekken. Daarnaast willen ze voor het einde van de maand duidelijkheid over de werkgelegenheid bij Tata in IJmuiden. Het huidige werkgelegenheidspact loopt 1 oktober af. Volgens de bonden heeft het pact in het verleden prima gewerkt voor het bedrijf en zal dat het in de toekomst ook moeten doen.

Fischer zegt dat er een nieuw pact komt en dat die onderhandelingen volledig losstaan van de strategische evaluatie van het moederconcern.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder