Ook Isabelle Huppert wint Globe voor Elle [video]

ANP
Ook Isabelle Huppert wint Globe voor Elle

LOS ANGELES - Actrice Isabelle Huppert heeft heel verrassend in de nacht van zondag op maandag de Golden Globe gewonnen voor haar rol in de thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven. Het was de eerste maal dat de 63-jarige actrice genomineerd was. Zij speelt in de film een vrouw die na een verkrachting op zoek gaat naar de dader.

Door ANP - 9-1-2017, 6:15 (Update 9-1-2017, 11:56)

Huppert versloeg hiermee favoriet Natalie Portman, die in Jackie presidentsvrouw Jackie Kennedy vertolkt. De Franse actrice was zeer geëmotioneerd toen ze de prijs in ontvangst mocht nemen. ,,Dank je Paul, voor wat je bent, en dat je me liet zijn wie ik ben'', aldus Huppert. Verhoeven gaf zijn hoofdrolspeelster een staande ovatie.

Eerder won Verhoeven zelf ook het beeldje voor beste buitenlandse film. Ook deze prijs was onverwacht; de Duitse komedie Toni Erdmann was favoriet. De bekroningen voor Elle lijken een sneer te zijn naar de Oscars. Veel filmkenners en fans maakten zich heel boos dat Elle, dat ingestuurd was als Franse bijdrage, niet op de shortlist belandde.

(App-gebruikers zien een video hier)Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder