Twee IC-artsen Maasstad op non-actief

ROTTERDAM - Twee artsen van de afdeling intensive care van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam staan tijdelijk op non-actief.

Aanleiding zijn spanningen binnen de groep IC-artsen. De twee zijn gedurende een maand niet ingeroosterd, maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

Eind oktober werd duidelijk dat het in het artsenteam niet lekker liep. Raad van bestuur en medische staf besloten tot een onderzoek.

Daaruit kwam naar voren dat ,,alle artsen, alle intensivisten individueel kwalitatief goede zorg leveren, maar dat spanning binnen de groep optimale samenwerking in de weg staat".

Het ziekenhuis heeft inmiddels maatregelen genomen om de bezetting op de IC op peil te houden. De groep artsen is afgelopen tijd aangevuld met twee nieuwkomers. Binnenkort komt er een derde bij en wordt een nieuwe medisch manager benoemd.

Volgens de raad van bestuur hebben de spanningen op de IC geen invloed gehad op de kwaliteit van de patiëntenzorg. ,,Er hebben zich afgelopen periode dan ook geen incidenten voorgedaan."Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: invloed dekbed op kwaliteit nachtrust
Lees verder