School beveiligd na dood gepeste leerling

ANP
School beveiligd na dood gepeste leerling

HEERLEN - Het Grotiuscollege in Heerlen heeft veiligheidsmaatregelen getroffen na bedreigingen aan het adres van schoolmedewerkers en leerlingen. Dit naar aanleiding van de zelfmoord van een vijftienjarige scholier. De jongen, Tharukshan Selvam, zou afgelopen zondag voor de dood hebben gekozen na een groot aantal pesterijen door medeleerlingen.

Door ANP - 11-1-2017, 19:55 (Update 11-1-2017, 20:09)

In school lopen extra beveiligers rond, en de politie houdt een oogje in het zeil. De school gaat donderdag bovendien aangifte doen wegens bedreiging van leerlingen en medewerkers.

Zowel de gemeente als de school laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de vaak ernstige pesterijen waar de jongen met een Sri Lankaanse achtergrond het slachtoffer van zou zijn geweest. Dat bleek woensdag tijdens een persconferentie in Heerlen van gemeente en school.

Klein groepje

Volgens de school ging het om een ,,heel klein groepje'' dat de school wel noopte de politie erbij te halen wegens cyberpesten. School en gemeente trokken op 5 december aan de bel na hevige pesterijen tegen de leerling. Ze boden de jongen hulp aan. Het laatste contact was op 28 december.

De school besprak de pesterijen na 5 december in de klas. De onderwijsinstelling vermoedt dat de pesterijen vooral uit de tweede klas mavo kwamen, waar Tharukshan Selvam op zat.

Burgemeester Ralf Krewinkel bracht woensdag een bezoek aan de familie van Tharukshan Selvam om er zijn medeleven te betuigen. Hij zegde hen alle steun toe. ,,Heerlen is in rouw'', zei Krewinkel. ,,Bij velen zijn diepe wonden geslagen.''Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder