NS-personeel voert voorlopig geen actie

ANP
NS-personeel voert voorlopig geen actie

UTRECHT - Machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen gaan voorlopig geen acties voeren. Dat is de uitkomst van het werkoverleg woensdag met de NS-directie op het hoofdkantoor in Utrecht.

Door ANP - 11-1-2017, 14:01 (Update 11-1-2017, 18:30)

Woensdag werkoverleg boze NS'ers in Utrecht

Ontevreden machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen houden woensdag om 13.00 uur werkoverleg bij het hoofdkantoor in Utrecht. Ze willen daar een 'lijst van ongenoegens' aanbieden aan de NS-directie. De nieuwe dienstregeling heeft voor rijdend personeel nare gevolgen, vinden ze.

Lees verder...

Het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK) had het overleg aangevraagd omdat het rijdend personeel met name ontevreden is over de nieuwe dienstregeling. De werknemers zijn bang dat ze voortaan alleen nog maar 'een rondje om de kerk' rijden.

Volgens AMK-woordvoerder Dick van der Meulen waren 180 machinisten en conducteurs op het overleg afgekomen. ,,De NS-directie heeft toegezegd dat er gevarieerdere diensten komen."

Het aangepaste rooster voor de machinisten zou in april ingaan; dat van de conducteurs in juni. ,,Maar we houden een slag om de arm. We geven de directie tot 1 maart de tijd om de daad bij het woord te voegen."

Grote opkomst

Volgens de NS had de grote opkomst van het personeel geen gevolgen voor de treinreizigers. De werknemers hadden vrij genomen om het overleg bij te wonen.

Eerder wilde het personeel gaan staken vanwege de nieuwe dienstregeling, omdat het rondje om de kerk tot concentratieverlies zou leiden. NS zegde toen al nieuwe roosters toe, maar dat duurde de medewerkers allemaal te lang.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder