'Excuses vlogger lossen problemen niet op'

ANP
'Excuses vlogger lossen problemen niet op'

ZAANDAM - Het is ,,sterk" dat vlogger Ismail Ilgun zijn excuses heeft aangeboden, maar die lossen niet de problemen in de Zaanse wijk Poelenburg op.

Door ANP - 22-9-2016, 19:09 (Update 23-9-2016, 16:30)

Dat schrijft het Zaanse raadslid Juliëtte Rot donderdag op de website van NRC Handelsblad.

,,In burgers moet geïnvesteerd worden. Landelijke en plaatselijke overheid moeten preventief handelen waar het kan en repressief waar het moet", aldus Rot.

De negentienjarige Ilgun schreef woensdag op Facebook dat hij ,,fouten heeft gemaakt'' en zegt dat hij daarvan heeft geleerd. Verder schreef hij dat hij ,,dom gedrag heeft getoond'' en dat hij video's online heeft gezet ,,die beter niet konden''. Ilgun publiceert filmpjes op YouTube over het 'straatleven' van jongeren in de Zaanse wijk Poelenburg. Daar zitten ook video's tussen waarin jongeren anderen lastigvallen en bedreigen. Het leidde tot de arrestatie van Ilgun.

Volgens Rot is de verdienste van vloggers als Ilgun dat iedereen kan zien hoe het er in de wijk aan toe gaat. ,,We zien het resultaat van jarenlang wegkijken door overheden", meent het raadslid. Ze pleit voor een 'Zaanse aanpak': een samenwerking tussen onderwijs, gemeente, politie, woningbouwcorporaties, sociale wijkteams en ouders. Zo kan volgens haar gettovorming worden voorkomen en kan iedereen ,,mee blijven doen". Rot hoopt dat de aanpak in de toekomst kan dienen als blauwdruk voor andere gemeenten.

Rot, raadslid voor Democratisch Zaanstad, werd bekend nadat ze door zogeheten treitervloggers werd geïntimideerd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Poelenburgse vlogger Ismail: hierbij mijn ’

    De Zaanse vlogger Ismail Ilgun heeft woensdagavond op zijn Facebookpagina uitgebreid...
  • Zaandammer Ilgun zocht hulp om vlogs positiever

    De Zaandamse vlogger Ismail Ilgun is op de dag voorafgaande aan de tv-uitzending van...
  • ’Hoop dat Ismail nu iets positiefs doet’

    ,,Ik hoop dat hij goed heeft nagedacht en nu écht iets positiefs gaat doen.’’ Dat...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder